مرد و زن پس از آن که به عقد ازدواج يک ديگر درآمدند ، در قبال هم بايد به تکاليف و وظايفي عمل کنند . اجرت المثل زوجه ، از جمله مهم ترين حقوقي است که بر طبق قانون و شرع ، براي زوجه در نظر گرفته شده است .


تحت شرايط به خصوصي به زن ، اجرت المثل ايام زوجيت تعلق مي گيرد . از جمله اين شرايط مي توان به اين امر اشاره کرد : که زن کار هايي را در خانه بنا به درخواست و دستور شوهر انجام دهد ( کار هايي که بر طبق عرف اگر‌ فردي انجام دهد مستحق گرفتن دستمزد و اجرت باشد ) ، که انجام دادن آن کار ها بر طبق شرع ، وظيفه زوجه نباشد و از طرفي زن براي انجام دادن آن امور ( اموري همچون : آشپزي کردن ، نظافت ، شستشو ، شير دادن به بچه ، و . ) ، قصد گرفتن اجرت و يا مزد داشته باشد و به عبارت ديگر ، امور مذکور در فوق را به طور رايگان ، و براي رضاي خدا انجام نداده باشد ، در چنين صورتي به زن اجرت المثل ايام زوجيت تعلق خواهد گرفت . البته لازم به ذکر است که : شرط اصلي و اساسي براي دريافت کردن اجرت المثل ايام شويي اين امر است که : حتما بايد درخواست طلاق از جانب مرد باشد . بنابراين اگر درخواست طلاق از جانب زن باشد و يا حتي طلاق زوجين ، طلاق توافقي باشد در چنين صورت هايي به زن اجرت المثل ايام زوجيت ، تعلق نمي گيرد و اصولاً در اين صورت بحث اجرت المثل ايام شويي مطرح نمي شود . همچنين اگر علت درخواست طلاق زوج ، عدم تمکين زن از او باشد ( تمکين در يک تقسيم بندي به تمکين خاص و تمکين عام ، تقسيم مي شود : تمکين خاص : به معناي برقرار کردن رابطه شويي زوجه با زوج است ، و تمکين عام به معناي اين امر است که زن رياست مرد بر خانواده را پذيرفته باشد و با او با حسن رفتار ، برخورد کند ، و . ) به تبع در چنين صورتي به زن علاوه بر آن که نفقه تعلق نمي گيرد ، اجرت المثل ايام زوجيت نيز تعلق نخواهد گرفت . 


قانون گذار هيچ مبلغ مشخص و معيني را براي اجرت المثل ايام زوجيت زن ، در نظر نگرفته است و تعيين ميزان اجرت المثل ايام شويي زوجه ، به کارشناس رسمي دادگستري سپرده خواهد شد . کارشناس مربوطه با در نظر گرفتن عوامل متعددي ، همچون : تعداد فرزندان زوج و زوجه ( به اين معنا که : هر چه فرزندان زوجين بيش تر باشد و مدت زمان ازدواج زوجين طولاني تر باشد ، در اين صورت به زن اجرت المثل بيش تري تعلق خواهد گرفت ) ، تحصيلات زوجه ( به تبع هرچه که تحصيلات زن بالاتر‌ باشد ، اجرت المثل ايام شويي او نيز بيش تر خواهد بود ) ، شان خانوادگي زن ، شاغل يا خانه دار بودن زن ، و ميزان اجرت المثل ايام زوجيت زن را تعيين مي کند ، و مرد موظف است که مبلغ تعيين شده را به زن ، پرداخت نمايد . ( بنابراين ميزان اجرت المثل هر زني با زن ديگر متفاوت مي‌ باشد و اين گونه نيست ، که ميزان و مبلغ به خصوصي در قانون ذکر شده باشد ) .


حال سوال مهمي که مطرح مي شود در خصوص اجرت المثل زن شاغل است . به تبع ميان زني که خانه دار است با زوجه اي که شاغل مي‌ باشد ، در خصوص تعيين اجرت المثل تفاوت هايي خواهد بود . براي مثال : زوجه اي را در نظر بگيريد که خانه دار است ، و به تبع اکثر اوقات در منزل مشغول انجام دادن امور منزل ، مي باشد و در عين حال زوجه اي را در نظر بگيريد که شاغل است و به تبع ساعاتي از روز را در خارج از خانه ، مشغول به کار مي‌ باشد و هنگامي که به خانه باز مي گردد ممکن است به همراه زوج يک سري از امور منزل را انجام دهد و . ، به همين سبب کارشناس رسمي دادگستري اجرت المثل زن شاغل را از اجرت المثل زن خانه دار ، کم تر در نظر مي گيرد .


 

اجرت المثل زن شاغل

، ,زن ,اجرت ,المثل ,ايام ,زوجه ,اجرت المثل ,المثل ايام ,باشد و ,، و ,به زن

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

albrozgrafikt يادداشتهاي پراکنده ماڵپەڕێکی تایبەت بۆ پەروەردەبوون لوازم یدکی 407 دانلود برای شما علم آموز مشاوره حرف آخر سایت آموزش کامپیوتر پاور پلی نیلوفرانه دلنوشته های یک جوان در دهه سومش